درمان سریع لکنت زبان
کلینیک گفتاردرمانی و کاردرمانی نیک
لکنت زبان چیست؟
امروزه همه با لکنت زبان آشنا هستند و اکثر افراد می دانند لکنت زبان چیست اما از جدیدترین روش درمان لکنت زبان خبر ندارند. بعضی از افراد هم دنبال داروی لکنت زبان هستند و از متخصصان سوال می کنند برای درمان لکنت زبان چی بخورند یا می پرسند قرص درمان لکنت زبان چیست. اصلا لکنت یا لکنت زبان چیست؟ لکنت به وقفه ناگهانی، تکرار و کشیدگی صداها، هجاها، کلمات و جملات می گویند. انواع لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان در پسر و دختر، زن و مرد مشاهده می شود. دلیل و علت لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان بستگی به نوع آن دارد زیرا لکنت انواع مختلفی دارد. لکنت زبان می تواند ارثی و یا اکتسابی باشد. درمان لکنت زبان ناشی از ترس با لکنت زبانی ارثی متفاوت است زیرا افرادی که به دنبال ترسیدن دچار لکنت شده اند علاوه بر درمان لکنت باید به دنبال کنترل اضطراب و درمان درمان ترس های خود باشند. شاید در اطرافیان و نزدیکان خود کسی را دیده باشید که لکنت زبان دارد و همین اختلال فرد را درگیر چالش های زیادی می کند. معمولا افرادی که دچار لکنت زبان می شوند از ارتباط گرفتن و گفتگو کردن با دیگران اجتناب می کنند مثلا کودکانی که لکنت دارند با همسالان خود بازی نمی کنند و در بازی های گروهی شرکت نمی کنند و همین موضوع باعث می شود اعتماد به نفسی پایینی داشته باشند و به مرور زمان این افراد دچار افسردگی می شوند. در این مقاله می خواهیم شما را با انواع لکنت زبان و همینطور با جدیدترین تکنیک ها و روش های درمانی مانند گفتاردرمانی، روان درمانی و دارودرمانی برای درمان لکنت زبان کودکان و درمان لکنت زبان بزرگسالان آشنا کنیم. اما گفتاردرمانی چیست و بهترین کلینیک گفتاردرمانی غرب تهران برای درمان قطعی لکنت زبان کدام است؟ با ما همراه باشید تا به جواب همه سوالات خود برسید و با درمان سریع و قطعی لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان و جدیدترین داروی لکنت زبان و درمان لکنت زبان با عمل جراحی آشنا شوید.
علت لکنت زبان چیست؟
دلیل لکنت زبان بسته به نوع آن متفاوت است. معمولا لکنت زبان از سنین 2 تا 6 سالگی شروع می شود. در 70 درصد کودکان، لکنت زبان بعد از یک فشار روانی آغاز می شود و در 24 درصد کودکان لکنت زبان بعد از تماس با فردی لکنت دار تقلید و آغاز می شود و در 6 درصد کودکان والدین نیز علتی برای آغاز لکنت زبان در فرزند خود بیان نمی کنند. 85 درصد افراد لکنتی پیش از 8 سالگی شروع به لکنت کردن می کنند که معمولا یا بین 2 تا 3 سالگی وقتی که کودک شروع به صحبت کردن می کند اتفاق می افتد و یا بین 6 تا 8 سالگی وقتی که بلافاصله پس از شروع مدرسه رفتن، خواندن یاد می گیرد. تعداد کمی پس از 10 سالگی شروع به لنت کردن می کنند. لکنت زبان می تواند اختلالی در بخش تولید و پردازش گفتار در سیستم عصبی (لوب گیجگاهی) باشد و یا می تواند به علت گرفتگی یا اسپاسم تارهای صوتی به دنبال فشار روانی و افزایش تنش عضلانی باشد. لکنت امکان دارد به صورت ژنتیکی به افراد به ارث برسد و یا به صورت محیطی و اکتسابی فرد دچار آن شود. همانطور که گفته شد لکنت زبان معمولا به دنبال فشارهای روانی ایجاد می شود و یا کودک از کودکی دیگر که لکنت دارد تقلید می کند و او هم دچار لکنت می شود. لکنت زبان می تواند به دنبال ابتلا به بیماری و آسیب به سیستم عصبی (نورولوژیک) به وجود آید و یا به دنبال آسیب های سایکولوژیک و روانشناختی مانند ترس، استرس و اضطراب به وجود آید مانند لکنت ناگهانی در کودکان و بزرگسالان.
دلیل لکنت زبان در کودکان شامل موارد زیر است:
-فشار روانی بیش از آستانه ی تحمل کودک
-تماس کودک با افراد لکنت دار در مهدکودک، همسایه ها و مهمانی ها و تقلید کردن از آنها
-تنبیه بدنی شدید توسط والدین یا اقوام نزدیک
-ترساندن کودک توسط پدر،مادر یا اقوام
-ترسیدن کودک از حیوانات
-برانگیختن حس حسادت کودک با تولد یک نوزاد در خانواده یا مقایسه کردن او با کودکان دیگر
-شرم والدین از بیان اتفاق (مانند مشاهده ی روابط والدین و …)
-ترس هایی که در تاریکی به وجود می آید (هنگامی که شب ها از خواب می پرد)
-مشاهده بازی ها و کارتون های ترسناک
لکنت زبان چگونه آغاز می شود:
کودک بعد از این که از لکنت خود آگاه می شود و متوجه تفاوت گفتار خود با اطرافیان می شود، واکنش های گوناگونی بروز خواهد داد مانند:
1.از والدین سوال می کند (مامان، چرا من اینجوری حرف می زنم)
2.زمانی که گیر می کند، دست خود را جلوی دهان می گیرد تا کسی متوجه نشود.
3.کمتر حرف می زند و سعی می کند منظور خود را با اشاره تفهیم کند.
4.احساس شرم و خجالت دارد از اینکه فکر می کند هنگام صحبت کردن رفتار بدی از او سر می زند.
او به تدریج در می یابد که تولید برخی صداها در اول کلمات برایش دشوارتر است. پس سعی می کند راهی پیدا کند. برای مثال اگر او به طور تجربی فهمیده باشد که در تلفظ صدای (س) گیر خواهد کرد، هنگام گفتن (سلام)، ابتدا با اندکی تلاش روی صدای (س)، بلافاصله این صدا را حذف می کند و می گوید: الام یا نوع تلفظ صدای (س) را تغییر می دهد و آن را با نوک زبان تولید می کند. در مراحل پیشرفته تر از کلمات مترادف استفاده می کند و به جای سلام می گوید: خوبی؟
انواع لکنت زبان:
1.ناروانی طبیعی:
این ناروانی در کودکان محدوده ی 2 تا 5 سال دیده می شود و علایم آن عبارت است از تکرار کلمه و گاهی عبارت و جمله. کودک از ناروانی خود آگاه نیست. نوع ناروانی فقط تکرار است، تکرارها کم تر از 3 بار هستند و تنش و تقلایی هنگام صحبت کردن وجود ندارد.
2.لکنت دوران رشد: (Developmental stuttering)
وقفه ای ناگهانی و غیر طبیعی به واسطه تکرار صداها و هجاها و کلمات و حتی عبارات، کشیده گویی صداها هجاها و کلمات که با قفل شدن دهان ایجاد می شود را لکنت گویند.
3.لکنت اکتسابی (Acquired stuttering):
لکنت اکتسابی نوعی از ناروانی در گفتار است که پس از دروان کودکی ایجاد می شود و بر اساس علت ایجاد کننده ،آنها به دو نوع لکنت نورولوژیک و لکنت سایکولوژیک تقسیم بندی می شود.
لکنت نورولوژیک:
گونه ای از لکنت اکتسابی است که در اثر آسیب هایی ناشی از سکته، ضربه به سر، تومور و یا بیماری هایی مثل پارکینسون و مسمومیت دارویی ایجاد می شود. این لکنت مانند لکنت دوران رشدی علائمی نظیر تکرار، گیر و کشیده گویی دارد. اما بین لکنت نورولوژیک و لکنت دوران رشدی تفاوت هایی وجود دارد به عنوان مثال تکرارهای لکنت نورولوژیک بر خلاف لکنت رشدی فقط در ابتدای کلمه رخ نمی دهد بلکه در بخش های انتهایی کلمه نیز بروز می کند.
لکنت سایکولوژیک:
اختلالی در روانی گفتار است که معمولا پس از یک دوره ی طولانی استرس یا فشارهای عاطفی و روانی ایجاد می شود. علائم این نوع لکنت هم مانند لکنت دوران رشد است.
علائم لکنت زبان:
لکنت زبان در بیشتر موارد به علت اسپاسم در تارهای صوتی به وجود می آید و در 4 حالت مختلف تارهای صوتی رخ می دهد.
1.لکنت در حالت بسته تارهای صوتی:
در این حالت تارهای صوتی با اتصال به هم دچار اسپاسم می شوند و اجازه نمی دهند هوایی از بین آنها خارج شود که به این حالت قفل می گوییم.
2.حالت تولید صوت:
در این حالت تارهای صوتی برای تولید صوت به هم نزدیک می شوند و در همان حالت دچار اسپاسم می شوند بنابراین شخص دچار کشیده گویی می شود مثل: آ…..فتاب
3.حالت باز (تولید صوت) و بسته شدن متناوب:
در این حالت شخص دچار تکرار می شود مثل آ،آ،آفتاب
4.حالت کاملا باز یا حالت استراحت:
تارهای صوتی در حالی که از هم باز هستند دچار اسپاسم می شوند و شخص فقط می تواند بدون تولید صوت، هوای درون ریه ها را با فشار به بیرون هدایت کند.
مهم ترین علائم لکنت شامل:
تکرار:
تکرارها ممکن است در عبارت، کلمات یا گروه کلمات، هجاها و واج ها دیده شود.
گیر:
به معنی توقف های کامل در روند گفتار است. گیرها مانند تکرارها از لحاظ شدت، تلاش و تقلای فیزیکی انواع گوناگون دارند.
کشیده گویی:
عبارت است از طولانی ادا کردن کلمات،هجاها و صداها (به ویژه واکه ها)
آشفتگی تنفس:
اختلال در دم و بازدم و تنفس نامنظم.
عوارض لکنت زبان:
بعد از آن که فرد به لکنت خود آگاهی پیدا می کند، به تدریج این عوارض در او شکل می گیرد:
1.لکنت باعث اضطراب در فرد می شود و نشانه های آن به صورت زیر دیده می شود:
پرحرفی، کم حرفی، گوشه گیری، پر توقعی و خود خوری
2.لکنت باعث افسردگی می شود و نشانه های آن به صورت زیر دیده می شود:
خجول بودن، خود کم بینی، بهانه جویی و عصبی بودن
3.لکنت باعث ترس می شود و نشانه های آن به صورت زیر دیده می شود:
تضاد، حسادت، کینه توزی و انتقام جویی
4.لکنت باعث بدبینی می شود و نشانه های آن به صورت زیر دیده می شود:
دروغگویی، حساسیت، شک و پرخاشگری
چگونه با افراد مبتلا به لکنت برخورد کنیم:
در مواجهه با افرادی که دچار لکنت زبان می باشند این موارد را در نظر بگیرید:
1.تا جایی که امکان دارد کودک را از محیط های پرتنش و استرس زا دور کنید.
2.به او حین صحبت کردن آرامش دهید و از او بخواهید آرام و شمرده صحبت کند.
3.سعی کنید به حرف های او با آرامش گوش دهید و هنگام لکنت کردن حرف های او را قطع نکنید.
4.کودک را تنبیه نکنید و از رفتارهای پرخاشگرانه دوری کنید.
5.لکنت کردن او را مسخره نکنید و به اقوام و اطرافیان بگویید این کار را نکنند زیرا باعث آسیب به اعتماد نفس و عزت نفس می شوید.
6.با رفتارهای تحقیر آمیز با او برخورد نکنید.
7.به او اجازه دهید حرف های خود را اصلاح کند و از عجله کردن خودداری کند.
8.هر گاه بدون لکنت و آرام صحبت کرد او را تشویق نمایید.
9.همانطور که گفتیم لکنت ظاهری به دنبال لکنت ذهنی به وجود می آید پس باید به دنبال پیدا کردن علت آشفتگی ذهنی در کودکان و بزرگسالان حین لکنت کردن باشید.
جدیدترین روش درمان لکنت زبان:
برای اینکه درک درستی از لکنت زبان و جدیدترین درمان لکنت زبان داشته باشید باید دریابید که لکنت زبان در اکثر مواقع به دنبال آسیب و فشار روانی ایجاد می شود. در نظر داشته باشید فرد به دنبال آسیب ذهنی دچار لکنت ذهنی می شود و واکنشی که به دنبال این آسیب نشان می دهد لکنت ظاهری می باشد و به مرور زمان رفتار، احساسات، دیدگاه و افکار فرد تغییر می کند و عوارض لکنت دیده می شود.
لکنت ذهنی: آن بخش از لکنت که در ذهن شخص لکنت دار صورت می گیرد. منظور موقیعت خاصی است که در آن دچار آشفتگی و پریشانی ذهن می شود.
لکنت ظاهری: آن بخش از لکنت که از جنبه ی ذهنی جداست و قابل شنیدن، لمس کردن و یا احساس کردن است. منظور همان اسپاسم تارهای صوتی، لکنت کردن و اسپاسم و حرکات اضافی در سایر اندام ها می باشد.
باید درک کنیم که این لکنت ظاهری ریشه ای دارد به نام لکنت ذهنی، که به تدریج تغییرات عمیقی در فرد ایجاد می کند. به بیان دیگر دیدگاه، رفتار، شخصیت و گفتار فرد دچار تغییر می شوند. بنابراین در جدیدترین روش درمان لکنت زبان روی هر 3 عامل زیر درمان اعمال می شود:
1.آسیب یا لکنت ذهنی
2.واکنش قابل مشاهده یا لکنت ظاهری
3.دگرگونی و تغییرات دیدگاهی و شخصیتی
مسیر درمان باید در جهتی باشد تا بتوان این 3 عامل را همزمان کاهش داد تا به تدریج متوقف شوند. این مسیر موفقیت آمیز نخواهد بود مگر به دست خود شخص و او در صورتی موفق می شود که شرایط، امکانات و هدایت لازم را در اختیار داشته باشد. در این جاست که وظیفه ی گفتاردرمانگر مشخص می شود و آن هم، هدایت کردن شخص در تمامی مراحل است.
متخصص گفتاردرمانگر با درمان لکنت ذهنی و لکنت ظاهری با همراهی خود شخص، دیدگاه و شخصیت فرد را به مسیر درستی سوق می دهد و باعث می شود عوارض لکنت که در بالا به آنها اشاره کردیم در فرد ایجاد نشود و لکنت زبان را به صورت ریشه ای درمان می کند.
درمان لکنت زبان کودکان:
درمان لکنت زبان کودکان باید به صورت ریشه ای و عمیق انجام شود. معمولا لکنت زبان در کودکان به دنبال دلایل زیر ایجاد می شود:
1.ژنتیک و وراثت
2.تقلید از کودک دیگر
ژنتیک هم یکی از عواملی است که می تواند کودک را مستعد لکنت زبان کند در بعضی کودکان اقوام نزدیک آنها مانند پدر، مادر، عمو، دایی و … دچار لکنت زبان شده اند. عامل دوم تقلید کردن لکنت از کودکان دیگر می باشد مثلا کودک سالم در مهد کودک یا محیط های دیگر با کودکی که لکنت دارد هم بازی بوده و از او لکنت را تقلید کرده که البته این برای سنین دو تا چهار سال می باشد. عامل سوم زمانی که فشار روانی بیش از آستانه تحمل کودک به او وارد می شود که یکی از عوارض فشارهای روانی لکنت زبان است. لکنت زبان به دنبال اسپاسم تارهای صوتی ایجاد می شود و در موقیعت هایی که کودک آرامش دارد کمتر دیده می شود ولی در موقیعت هایی که کودک دچار ترس و استرس می شود با شدت بیشتری دیده می شود. لکنت زبان هم می تواند به صورت ناگهانی در کودک به وجود آید و هم به صورت آرام آرام و تدریجی. اکثر کودکانی که دچار لکنت می شوند از ضریب هوشی نرمالی برخوردارند. در نظر داشته باشید بهترین زمان برای درمان لکنت زبان، بلافاصله بعد از مشاهده لکنت در کودک است خواه کودک دو ساله باشد یا شش ساله. هر چه از سنین پایین تر درمان لکنت زبان کودکان آغاز شود زودتر این اختلال برطرف می شود چرا که هر چه لکنت بیشتر در کودک باقی بماند تبدیل به مدل گفتاری او می شود و در ذهن کودک این نوع گفتار تثبیت می شود و تغییر دادن آن به شدت دشوار می شود.
درمان اصلی لکنت زبان کودکان گفتاردرمانی می باشد، حتما به یاد داشته باشید اگر کودکی دارید که لکنت زبان دارد در اسرع وقت به متخصصین گفتاردرمانی مراجعه فرمائید و از آنها مشاوره بگیرید تا با تکنیک های درمانی نوین لکنت زبان کودک شما را درمان کنند.
درمان لکنت زبان بزرگسالان:
برای درمان لکنت زبان بزرگسالان هم مانند کودکان باید در ابتدا علت و ریشه ی آن مشخص شود. بزرگسالان هم مانند کودکان به دلایل زیر دچار لکنت زبان می شوند:
1.آسیب و بیماری های نورولوژیک مانند سکته مغزی، پارکینسون
2.فشارهای روانی شدید مانند از دست دادن عزیزی
3.عوارض جانبی داروها هم می تواند باعث لکنت شود.
4.قرار گرفتن در یک موقیعت ترسناک و استرس زا
5.بازگشت لکنت زبان دوران کودکی
درمان لکنت زبان بزرگسالان هم با آموزش تکنیک های آرام سازی (ریلکسیشن)، تکنیک های تنفسی (دم و بازدم سینه ای و شکمی) و تولید صداها، کلمات و جملات با گفتاردرمانی میسر می شود. بزرگسالان معمولا روابط و تعاملات اجتماعی بیشتری با دیگران دارند نسبت به کودکان بنابراین مهارت های گفتاری و ارتباطی در بزرگسالان از اهمیت بیشتری برخوردار است. پس هر وقت اولین علامت لکنت زبان را در بزرگسالان مشاهده کردید درمان را برای آنها باید شروع کنید زیرا این افراد به دنبال لکنت فشارهای روانی زیادی را تحمل می کنند و دچار ضعف در اعتماد به نفس می شوند و از حضور در جامعه خودداری می کنند.
درمان سریع لکنت زبان:
همانطور که گفته شد لکنت به دلایل متفاوتی در افراد رخ می دهد. اینکه درمان سریع لکنت زبان چگونه اتفاق می افتد به عوامل زیادی بستگی دارد. اگر کودکی یا بزرگسالی به صورت ناگهانی دچار لکنت شده باشد متفاوت است با فردی که به صورت آرام و تدریجی دچار لکنت شده است. در بعضی مواقع که استرس و اضطراب فرد باعث تشدید لکنت زبان می شود در کنار گفتاردرمانی از دارو درمانی استفاده می کنیم. در نظر داشته باشید در ابتدا باید علت و ریشه لکنت به طور دقیق توسط متخصص گفتاردرمانی بررسی و ارزیابی شود زیرا فقط متخصص گفتاردرمانی می تواند لکنت زبان را به صورت ریشه ای و ماندگار درمان کند و اگر بخواهیم لکنت به طور کامل درمان شود درمان را باید به صورت آرام آرام و تدریجی انجام دهیم. در بعضی موارد هم از گفتاردرمانی گروهی یا گروه درمانی برای درمان لکنت استفاده می کنیم که این کار توسط متخصصان با سابقه گفتاردرمانی انجام می شود زیرا بسیار حساس می باشد و به دانش زیادی نیاز دارد. همیشه به خانواده ها و افرادی که دچار لکنت زبان می شوند می گوییم که درمان های سریع برای لکنت زبان موثر نمی باشند و این گونه درمان ها شاید لکنت زبان را به صورت لحظه ای درمان کنند اما با قطع درمان، لکنت زبان برگشت خواهد کرد. می توانید برای درمان اصولی و قطعی لکنت زبان به مرکز گفتاردرمانی نیک مراجعه فرمائید.
دستگاه درمان لکنت زبان (دستگاه ضد لکنت):
دستگاه های ضد لکنت با دو عملکرد اصلی به بازار راه یافته اند:
1.عملکردی مانند صدای آبشار: این دستگاه با فرستادن صدای آژیر مانندی به گوش ها، سبب از کار افتادن شنوایی شخص می شود به طوری که انسان نمی تواند حتی صدای گفتار خود را بشنود.
2.عملکردی مانند پژواک صدا در غار: با عملکردی مشابه انعکاس صدای شخص در غار، به گوش خود او. یعنی، گفتار شخص با کمی تاخیر به گوش او بازگردانده می شود.
لازمه ی درمان صحیح و پایدار این است که گفتار شخص در موقیعت های طبیعی روان و بدون لکنت باشد بنابراین استفاده از هر گونه دستگاه و تمرین هایی که در موقیعت های طبیعی انجام نشود هیچ گونه فایده درمانی ندارد. این دستگاه ها نه تنها تاثیر ماندگاری روی روانی گفتار افراد ندارد بلکه باعث فشار عصبی سنگینی بر افراد می شود.
درمان لکنت زبان با عمل جراحی:
متاسفانه همیشه در امر درمان افراد سودجو و کلاهبرداری وجود دارند که درمان های غیر علمی و غیر اصولی را برای بیماری ها تبلیغ می کنند. هیچ گونه عمل جراحی برای درمان لکنت زبان وجود ندارد و تا به امروز لکنت زبان هیچ بیماری با جراحی درمان نشده است. برای درمان لکنت زبان حتما به گفتاردرمانی مراجعه کنید تا به طور کاملا علمی و اصولی درمان صورت گیرد. برای مشاوره و درمان لکنت زبان با ما در تماس باشید.
داروی لکنت زبان:
داروی درمان لکنت زبان وجود ندارد. افرادی که دچار لکنت زبان می شوند به متخصصین مختلفی مراجعه می کنند برای اینکه دارویی برای درمان لکنت زبان برای آنها تجویز شود. تا به امروز هیچ گونه دارویی وجود ندارد که مستقیم روی لکنت زبان تاثیری ایجاد کند و آن را درمان کند. دارو درمانی برای لکنت زبان فقط زمانی استفاده می شود که فرد استرس و اضطراب زیادی دارد و از طریق دارو می خواهیم آرامش بیشتری در فرد ایجاد کنیم. بهترین راه درمان لکنت زبان استفاده همزمان از گفتاردرمانی، دارودرمانی و روان درمانی است. برای اینکه از جدیدترین و کامل ترین روش های درمان لکنت آگاه شوید با شماره های بالا تماس حاصل فرمائید و از بهترین متخصصان گفتاردرمانی نوبت مشاوره دریافت کنید.
درمان خانگی لکنت زبان:
تاکنون هیچ موردی از درمان خانگی لکنت زبان در دنیا ذکر نشده است با این حال بعضی از افراد از درمان های خانگی و سنتی مانند دمنوش ها، تخم کفتر و چیزهای دیگری برای درمان لکنت زبان استفاده می کنند که تاثیر بسزایی نداشته و نخواهد داشت. درمان خانگی لکنت زبان اگر به صورت تمرینات گفتاردرمانی زیر نظر متخصص گفتاردرمانی در خانه باشد می تواند تاثیر مطلوبی روی کاهش لکنت داشته باشد و یا تمرینات مربوط به آرام سازی و ریلکسیشن می تواند بی قراری و استرس فرد را کاهش دهد. باز هم می گوییم درمان های خانگی نمی تواند لکنت زبان را در کودک و بزرگسال درمان کند و تنها باعث می شود زمان طلایی درمان را از دست دهید.
برای لکنت زبان چی بخوریم:
خوراکی ها و مواد غذایی خاصی برای درمان لکنت زبان وجود ندارد. فقط در این جا شما را با بعضی از مواد غذایی که شاید لکنت زبان را تشدید کنند آشنا می کنیم. تا جایی که امکان دارد از مواد غذایی استفاده کنید که حاوی آنتی اکسیدان ها، امگا 3 و ویتامین های گروه ب باشند. و در حین جلسات درمانی تا حد امکان از خوردن مواد غذایی زیر امتناع کنید:
1.غذاهای چرب و شور
2.مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس
3.مواد غذایی که نگهدارنده داشته باشند
4.مواد غذایی ادویه دار و تند
خلاصه مقاله:
لکنت زبان یکی از اختلالات شایع گفتاری در کودکان و بزرگسالان می باشد. برای اینکه بهتر درک کنید لکنت زبان چیست و با انواع لکنت زبان آشنا شوید و علائم لکنت زبان را بشناسید حتما این مقاله را مطالعه فرمائید. در مطلب بالا به طور کامل در مورد جدیدترین درمان لکنت زبان کودکان و درمان لکنت زبان بزرگسالان توضیح داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با شماره تماس که در بالا قرار داده شده است تماس حاصل فرمائید تا از بهترین متخصصان گفتاردرمانی برای درمان لکنت زبان مشاوره دریافت کنید.